Legyél te is környezettudatos  gazdi

Legyél te is környezettudatos gazdi

Minden apró lépés számít!

A globális felmelegedés, a föld vízkészleteinek csökkenése, a levegő, a talaj és a tenger szennyezettsége egyre gyakoribb téma a mindennapjainkban. Egyértelmű, hogy a kutya és macskatartás kapcsán is számos olyan terület van, amelyet érdemes megvizsgálnunk, vajon találunk-e természetesebb, egészségesebb és egyben a környezetet kevésbé szennyező alternatívát. Ne gondoljuk, hogy mi egyedül kevesek vagyunk a változáshoz! Minden egyes apró lépés, amit a környezet védelméért teszünk igenis számít! Úgyhogy ahelyett, hogy csak megszokásból megveszünk újra egy színes műanyag labdát, vagy leemelünk a polcról egy műanyag tasakban kínált eledelt, nézzünk körül, hogy milyen környezetbarát és egészségre veszélytelen alternatívák elérhetőek.

Mi a Pet Farm Familynél minden nap ezért dolgozunk!

Minden húsféleség, amit termékeinkhez használunk fenntartható, szabad tartásban működő farmokról vagy a vadonból származik. A farmon nevelt állatok szabadon, természetes módon táplálkoznak, füvet legelnek és nincsenek felesleges antibiotikumokkal és egyéb vacakkal kezelve. Nyugodtan élnek, szabadon mozognak, futkároznak egész nap. A gazdák, akikkel együtt dolgozunk még nem felejtették el, hogyan bánjanak tisztességesen, szeretettel az állatokkal és törődnek a természettel.

A legjobb minőség érdekében, amikor csak lehetséges organikus vagy más néven, bio összetevőket használunk. Mindez azt jelenti, hogy az alapanyag termesztése, tenyésztése során igazoltan nem alkalmaznak szintetikus anyagokat, kemikáliákat. 

A szabad tartású, természetes módon táplálkozó állatok sokkal robosztusabbak, ellenállóbbak nem csoda, hogy húsuk is sokkal egészségesebb és táplálóbb, mint az üzemekben tömegesen tartott társaiké. Az ilyen húsokban kedvezőbb az omega 3-6 zsírsavak aránya, jobb zsír % aránnyal rendelkeznek, gazdagok az A és E vitaminok elővegyületeiben és sokkal több természetes antioxidánst tartalmaznak, ami nagyon fontos a rák megelőzésében. A szabad tartásból adódóan ezen állatoknak a húsa jóval magasabb D vitamin tartalommal is rendelkezik. A bio vagy organikus eledelek választásának meg van az az előnye is, hogy nem kell aggódnunk az alapanyagok minősége miatt, hiszen a bio tanúsítványt igen szigorú elvárások alapján kaphatják meg a termékek.

A kutyáknak készülő játékok között is találunk már olyan játékokat, amelyek kizárólag természetes anyagokból készülnek, így megrágcsálásuk esetén sem kell halálra aggódnunk magunkat. Ilyen például az emészthető apró szálakra széteső kenderkötél vagy a rágcsálásra leginkább javasolható agancs.

És, hogy a kutyusaink után történő takarítás is környezetbarát legyen, választhatunk már akár pusztán növényi rostokból készülő, biológiailag lebomló kakizacsikat is, amelyeket bambuszrostból és rizspelyvából készülő lebomló trendi zacsitartóból húzhatunk elő.

Ha szeretnétek a termékeinket megismerni vagy egy kicsit személyesen beszélgetni, gyertek el 2019 április 7.-én az ANKER'T-be (Budapest 1061 Paulay u 33.) a Kiskertpiacra! 10-től 16 óráig várunk benneteket!

Ha a közeljövőben esetleg Prágába látogattok, akkor pedig ugorjatok be hozzánk a Crunchy Place néven ismert üzletünkbe, a Drahobejlova utca 24-be, (az Aréna mellett) és győződjetek meg személyesen is arról, hogy hogyan készülnek nálunk a legfinomabb Pet Farm Family eledelek, jutalomfalatok! Készen álltok egy kis friss húsra?

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.