Miért kell a bio? Nem elég jó a "sima"?

Miért kell a bio? Nem elég jó a "sima"?

Tudjátok, hogy mennyire fontos számunkra a minőség és környezetünk védelme. Eltökélten támogatjuk azokat a megoldásokat, amelyekkel hozzájárulhatunk a zöldebb jövőhöz a bolygónkon, ezért a termékeinkhez szükséges alapanyagokat kizárólag olyan termelőktől vásároljuk, akik maguk is elhivatottak a környezet megóvásáért. Ezek a farmok mind szabadtartásban nevelik az állatokat, ami óriási különbséget jelent a nagyüzemi állattenyésztéshez képest.

Jó, jó, de miért jobb a bio?

A szabadon tartott és friss füvet legelő marhák, birkák és a szárnyasok is jelentősen különböznek a gyártósorról kikerült társaiktól. Nem csak ízletesebb a húsuk, de táplálóbb is, magasabb a vitamin, ásványi anyag és egészséges zsír tartalmuk.

A hagyományos, legelőn nevelt állatok húsa sokkal kedvezőbb omega 3-6 zsírsav, és jobb zsír % aránnyal rendelkezik összehasonlítva az üzemben tartott társaival. Az állatok által legelt friss, magas karotin tartalmú fűnek hála az ilyen hús nagyon gazdag az A és E vitaminok elővegyületeiben is. Sokkal több antioxidánst is tartalmaz, ami nagyon fontos a rák megelőzésében. A szabad tartásból adódóan ezen marhák húsa jóval magasabb D vitamin tartalommal rendelkezik.

A hagyományos legeltetésben nevelt állatok télen-nyáron szabadon mozognak, legelnek, a fejlődésük egyenletes és természetes, immunrendszerük ellenálló. Friss szálastakarmányt esznek, amit az ösztöneik diktálnak. A nagyüzemi állattenyésztésben az állatoknak állati fehérjékkel dúsított tápot, antibiotikumokat adnak, hogy minél hamarabb elérjék a vágósúlyt. Összehasonlításképpen a nagyüzemi állattartásban a marhák 9 hónapos korukban már asztalra kerülhetnek, a hagyományos, szabadtartásos legeltetésben nevelt állatok csak két éves korukra érik el ezt a súlyt.

A szabad tartással, legeltetéssel történő állattenyésztés sajnos nem általános, pedig ennek kellene lenni a minimum elvárásnak a húsféleségek előállításában. A szabad tartás a gazdák számára is sok előnyt jelent, hiszen az állatok természetes módon tartják karban a legelőket. Legelés közben trágyázzák a területet, így előkészítve a talajt a szántásra és új növények vetésére.

Nézzétek át bio alanyagokból készülő termékeinket, találtok köztük marha és birkahúsból készülő száraztápot, jutalomfalatokat, szárított húsokat és kollagéndús leveseket!

Szeretitek a termékeinket? Lenne kedvetek egy picit segíteni nekünk? Nagyon hálásak lennénk, ha a webshopunkban a termékekről feltöltött képek alatt lévő "Vásárlói visszajelzések" mezőben megírnátok pár szóban a véleményeteket, vagy csak simán osztályoznátok a munkánkat néhány csillaggal ⭐️. Nagy köszönet 🙏!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.