Egy mítosszal kevesebb!

Egy mítosszal kevesebb!

Mivel sok gazdi megfordul nálunk a Falat-lakban, számos érdekes és visszatérő kérdés merül fel, amelyet igyekszünk tisztázni.
Az egyik kedvenc kérdésem a következő:

"Úgy tudom, hogy tilos a száraztáp mellett bármilyen friss vagy szárított nyers hús alapú ételt vagy jutalomfalatot adni a kutyáknak!" 


Ez egy igazi városi legenda, amelyben az a legfélelmetesebb, hogy nem csak a gazdik adják át egymásnak, hanem előfordul, hogy az állatorvosuktól hallják.


Vannak feltételezések, hogy ennek a "legendának" az elterjedésében mi állhat, de kevésbé tartom fontosnak, hogy most erről értekezzünk.
Főképp mivel egyre több hiteles forrás áll rendelkezésre és kutatások is elérhetőek, amelyek mind cáfolják ezt a tévhitet. Mi magunk is sok éve óta vegyesen tápláljuk a kutyáinkat. Többségben száraztápot etetünk, amit Naturea vagy Pet Farm Family konzervekkel vagy Rocketo szárított hússal dúsítunk, de előfordul, hogy megbízható helyről tudok szerezni valamilyen finom csontos húsit nekik. Imádják! 🥩

Az amerikai Dr Mark Roberts PhD az egyik olyan úttörő állatorvos aki maga is számos tanulmány lefolytatásában részt vett.

Tőle idézek: "Különböző kutatások során vizsgáltuk, hogy a száraztápot nyers étrenddel keverve milyen változásokat esetleg problémákat tapasztalunk a kutyák emésztésében. Nos, sem a vizsgált állatok vérmintáiban, sem az ürített székletben nem találtunk különbséget és semmiféle jelét nem találtuk azoknak az emésztőrendszeri problémáknak sem, amelyeket a vegyes táplálásnak tulajdonítanak."


Dr Mark Roberts azt is elmondta, hogy nem mindenki számára lehetséges, hogy állandóan friss, nyers ételt tálaljon a kutyája számára, ezért is gondolja úgy, hogy a legkisebb elmozdulás a friss, húsból készült ételek irányába már pozitív változást hoz kutyánk egészségét illetően. Legyen az egy jó minőségű konzerv vagy egy magas hústartalmú jutalomfalat. Már csak abból fakadóan is, mivel ezzel csökkenteni tudjuk a bevitt szénhidrát mennyiséget, ami sajnos a legtöbb száraztápban egészségtelenül nagy mennyiségben van jelen.
Személyes jótanácsom is az, hogy keressétek a magas hústartalmú, adalékmentes száraz és nedves tápokat és amikor tehetitek egészítsétek ki kutyusotok étrendjét egy finom és egészséges jutalomfalattal.


Jószívvel ajánlom nektek ❤️🐾🐶 az olasz I'm different jutalomfalatokat nem csak magas hústartalmuk miatt, hanem azért is mert fagyasztva szárítással készülnek, így felesleges is lenne tartósítószerekkel kezelni őket.

VAU!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.