Csontleves vagy inkább csodaleves?

Csontleves vagy inkább csodaleves?

5 indok, hogy miért adj a kutyusodnak vagy cicusodnak csontlevest

 

1, A csontleves fiatalon tartja az ízületeket

Az ízületek egészsége nagyban függ a megfelelő táplálkozástól, és különösen attól, hogy mennyi kollagén, glükozamin, kondritin és hyaluronsav tud beépülni az ízületekbe, ínakba és porcokba. A jó hír az, hogy a csontleves csak úgy dúskál ezekben az anyagokban, ráadásul ezek mindegyike természetes formában van benne jelen, azaz ellenáll az emésztőrendszernek és gyakorlatilag maradék nélkül hasznosul. Ráadásul még az artériákra is jótékony hatása van.

2, A csontleves támogatja a máj tisztító folyamatait

A máj roppant fontos szerepet tölt be minden ember és állat szervezetében. Életünk során minden napos a találkozásunk különböző szintetikus anyagokkal, vegyszerekkel, kemikáliákkal, gyógyszerekkel. Ezen anyagok káros hatásainak kiszűrése pedig mind a máj feladata. A máj működését pedig behatárolja az, hogy milyen mennyiségben jut hozzá egy bizonyos aminosavhoz, a glycinhez.

Találjátok ki mi az, amiben rengeteg glycin van? Hát a csontleves!

3, A csontleves hozzájárul az egészséges bélflóra fenntartásához

A kutyák egészsége és erős immunrendszere különböző mikroorganizmusok szövetségének köszönhető, melyek a belekben találhatóak. Ha ezen mikroorganizmusok aránya felborul, a bélfal meggyengült szövetein lyukak keletkeznek, amelyek átengedik a toxinokat, baktériumokat, gombákat és különböző emésztetlen anyagokat a véráramba. A kutya szervezete ezeket az anyagokat ellenségként azonosítja és támadásba lendül, melynek eredményeképp allergiás reakciók, étel intolerancia és különböző gyulladásos megbetegedések lépnek fel. Ezt hívják szivárgó bél szindrómának (angolul Leaky gut). Sajnos sok minden vezethet ehhez az állapothoz, kezdve a stressztől, az antibiotikumokon, szteroid és non-szteroid gyulladás csökkentő gyógyszereken, a tartósítószereken, ételszínezékeken, szintetikus adalékokon át a magas szénhidrát tartalmú kutyaeledelekig.
Ha már csak a gyanúja is fennáll, hogy kedvencünk szivárgó bélszindrómában szenved, azonnal változtassuk meg az étrendjét, és kizárólag gabona és keményítőmentes, magas friss hús tartalmú eledelt vagy megfelelő ismeretek esetén nyers étrendet adjunk neki.

És hogy ennyi baj után jöjjön valami jó hír is: a csontlevesben lévő glycin, kollagén, prolin és glükozamin segít a bélfal sejtszerkezetének megerősítésében és az egészséges bélflóra helyreállításában is!

4, A csontleves nagyon sokat segít a beteg kutyusok és cicusok felépülésében

Szinte minden kutyus és cicus gazdi átélte már, hogy miután kedvence csúnya hasmenéses betegségen esett át, milyen nehéz újra visszatérni a normális étkezésre. De lehet az egy műtét, vagy bármilyen egyéb betegség, amikor kedvencünknek nincs étvágya és fontos lenne, hogy végre egy kis tápanyaghoz jusson, hogy visszatérjen az energiája.
Ezekben a helyzetekben megmentőnk a csontleves! A csontleves amellett, hogy nagyon könnyen emészthető és azonnal energiát biztosít a kis beteg számára, zselatin és ásványi anyag tartalma támogatja az immunrendszer megerősödését és szabályozza az epe és a gyomorsavak mennyiségét is.

5, A csontleves finom lehetőség a megfelelő folyadékfogyasztásra ösztönzésére

Főképp cicáknál jellemző, de ugyanúgy kutyusoknál is probléma lehet, hogy nem fogyasztanak elég folyadékot. Ez megterhelő az egész emésztőrendszer számára, de különösen a vesék számára veszélyes.
Egy finom csontlevessel a többi jótékony hatáson túl, az elégtelen folyadékfogyasztásra is könnyen megoldást találhatunk.

Bónusz: a csontlevessel felöntve még a száraztápok is jobban csúsznak!

Van egyáltalán olyan köztetek, akinek nem jött meg a kedve egy finom csontleves fellefetyeléséhez?!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.